Чай Dammann


Чаят с марка Dammann е с история от над 3 века. Началото се поставя от краля Слънце Луи XIV още през 1692 г. по време на неговото управление. Век и половина по-късно братята Pierre и Robert Dammann купуват компанията Derode, която търгува с чай и ванилия в Батавската република (тогавашна Нидерландия) и така възобновяват дейността, започната от Л...


Чаят с марка Dammann е с история от над 3 века. Началото се поставя от краля Слънце Луи XIV още през 1692 г. по време на неговото управление. Век и половина по-късно братята Pierre и Robert Dammann купуват компанията Derode, която търгува с чай и ванилия в Батавската република (тогавашна Нидерландия) и така възобновяват дейността, започната от Луи XIV, продължаваща и до днес.

Чай Dammann Darjeeling е черен чай, който се отглежда в Северен Бенгал, по южния склон на Хималаите.

Отглеждането на чай в района на Дарджилин започва от 1841. Няколко години по-късно градът е присъединен към Британска Индия. С течение на времето чаят от тази местност придобива световна извесност и плантациите се разрастват, заради увеличаващото се търсене. Големият износ е една от причините да се създават специални кръстоски (хибриди) между различни растения и да се разработват нови технологии на ферментация според климатичните условия на Darjeeling.

Така този чай става извсетен като един от най-качествените черни чайове в цял свят.

Вкусът му е приятен и ненатрапчив, но със сигурност – запомнящ се. Не бихте го сбъркали с друг.

Още

Чай Dammann  Няма продукти в тази категория.